Du är här: Start

Startsidan

Identitär Idé V

Den femte konferensen i serien Identitär Idé äger rum lördagen den 29 juni i Stockholm. Konferensens tema är ”Identitet och Globalisering”.

Årets talarlista:

Paul Gottfried är professor i idéhistoria och vid sidan av Pat Buchanan den ledande tänkaren inom amerikansk paleokonservatism sedan snart fyra decennier. Han kommer att tala om den så kallade ”kulturmarxismen” och dess relation till Frankfurtskolan.

Manuel Ochsenreiter är tysk journalist, länge verksam vid Junge Freiheit och sedan 2011 chefredaktör för tidskriften Zuerst!. Han är en av få journalister från väst som har rapporterat på plats från kriget i Syrien och kommer att presentera en helt annan bild av situationen där än den vi får oss till livs genom de flesta massmedia.

Philippe Vardon är en av den franska identitära rörelsens grundare. Han kommer att redogöra för dess historia, verksamhet och ideologiska utgångspunkter. Franska identitära aktivister skapade i höstas rubriker då de ockuperade en moské i den symbolladdade staden Poitiers och rörelsen växer för närvarande snabbt nere på kontinenten. Vardons föredrag är ett utmärkt tillfälle att orientera sig om vad den identitära tankeströmningen går ut på.

Tobias Ridderstråle är jurist med över tio års erfarenhet från svenska domstolar och internationella skiljeförfaranden. Han kommer att redogöra för omständigheterna i Assangeaffären, analysera huruvida bevisningen mot Assange håller och om åklagaren gör rätt i att begära honom utlämnad till Sverige.

Markus Willinger, författare från Österrike, kommer att tala på temat ”Generation Identity”, som också är titeln på hans nyligen utgivna bok.

Fler talare kommer att utannonseras framöver.

Utöver föreläsningarna bjuds det även i år på musik, konst, mat och dryck.

Boka din biljett här:
http://www.arktos.com/identitar-ide.html

Läs mer och håll dig uppdaterad på:
https://www.facebook.com/identitaride/
(gilla sidan för att få fortlöpande uppdateringar)
https://www.facebook.com/events/132957453567257 (anmäl att du kommer för att vara först med att ta del av uppdateringar om evenemanget)
http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=58947 (diskussionstråd på Nordisk.nu)

Mer information kommer fortlöpande att postas här, på vår Facebooksida, samt på Nordisk.nu.